

Wysokogórska, zielona herbata z Nepalu. Jej plantacja jest najwyżej uprawianą plantacją na świecie. Ma drobne, lekko poskręcane listki, które dają subtelny aromat. Napar wydaje się być lekko mglisty. Jej smak można przyrównać do lekko mdłej słodyczy podbitej wyrazistą cierpkością. To herbata, która powinna trafić w gusta osób poszukujących zdecydowanej herbaty zielonej z ekologicznych upraw.
Liść tej herbaty jest zwinięty ciaśniej, kolor ciemnozielony z srebrzystymi końcami. Łagodny i delikatny smak, który przypomina japońskie herbaty. Wyrafinowany smak, który doceni każdy koneser zielonej herbaty.
Składniki: herbata zielona
Kraj Pochodzenia: Nepal
Temperatura parzenia w °C: 70-80
Czas Parzenia w minutach: 1-3
Ilość parzeń z jednej porcji: 3
Sposób parzenia: Łyżeczkę suszu umieścić w zaparzaczu zalać 2wodą i parzyć 2-3 minuty (działanie pobudzające) lub 4-6 minut (działanie uspokajające).
Napar: lekko mętny, mglisty, szmaragdowy
Nuta: intensywny, słodko-cierpka
Opakowania:
- nasze produkty pakujemy w eleganckie trójwarstwowe torebki zamykane złotym, metalowym klipsem wielokrotnego użycia
- torebki są wybierane losowo w kolorze zieleni, złota lub czerwieni
- na opakowaniu znajduje się etykieta z nazwą produktu i datą ważności.
- okazjonalnie zmienia się grafika etykiety w zależności od święta np. Wielkanoc, Boże Narodzenie, Dzień Nauczyciela
- z tyłu torebki etykieta zawiera sposoby parzenia najpopularniejszych gatunków herbat oraz skład zakupionego produktu
Każdy z naszych produktów nadaje się idealnie na prezent. Oryginalne mieszanki z najlepszych składników owocowych i kwiatowych, zapakowane w kolorowe opakowania.