Herbata czarna Earl Grey

Earl Grey to jedna z najpopularniejszej czarnej herbaty na świecie. Nie przez przypadek bywa nazywana królową herbat aromatyzowanych. Jest to chińska herbata, która swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza olejkowi eterycznemu z bergamotki (olejek ze skórki pomarańczy bergamotki). Jej miłośnicy cenią ją za niepowtarzalny smak i aromat, niewiele jednak wie że posiada ona także właściwości prozdrowotne. Substancje zawarte w olejku bergamotowym wzmacniają układ odpornościowy, zwiększają produkcję endorfin, odpowiedzialnych za poprawę nastroju oraz stymulują pracę mózgu.  Do dziś Earl Grey jest ucieleśnieniem najlepszej angielskiej herbaty. 

Składniki: herbata ceylon BOP1, olej bergamotowy

Wartość odżywcza w 100ml

wartość energetyczna 4kJ/1 kcal

Tłuszcz< 0,5g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,5g

Węglowodany <0,5g

-w tym cukry <0,5g g

Białko <0,5g

Sól <0,1g

Sposób parzenia: Jedną łyżeczkę suszu na filiżankę lub dwie łyżeczki na szklankę zalewamy wrzątkiem i parzymy przez 2-6 minut.

Temperatura parzenia w °C: 95

Czas Parzenia w minutach: 2-6

Ilość parzeń z jednej porcji: 2

Kraj Pochodzenia: Chiny

Nuta: owocowa

Opakowania: 

- nasze produkty pakujemy w eleganckie trójwarstwowe torebki zamykane złotym, metalowym klipsem wielokrotnego użycia

- torebki są wybierane losowo w kolorze zieleni, złota lub czerwieni

- na opakowaniu znajduje się etykieta z nazwą produktu i datą ważności.

- okazjonalnie zmienia się grafika etykiety w zależności od święta np. Wielkanoc, Boże Narodzenie, Dzień Nauczyciela

- z tyłu torebki etykieta zawiera sposoby parzenia najpopularniejszych gatunków herbat oraz skład zakupionego produktu

Każdy z naszych produktów nadaje się idealnie na prezent. Oryginalne mieszanki z najlepszych składników owocowych i kwiatowych, zapakowane w kolorowe opakowania.

Produkcja herbaty 4 etapy:

Więdnięcie - liście poddaje się więdnięciu by przy zwijaniu nie pękała ich powierzchnia.

Zwijanie/skręcanie - na tym etapie liście posiadają owocowy zapach przypominający jabłka. W zwiniętych liściach uwalniają się substancje chemiczne, które następnie decydują o ostatecznym kolorze i aromacie herbaty.

Fermentacja - zwinięte listki pozostawia się na kilka godzin, aby wchłonęły tlen, co pociąga za sobą przemiany chemiczne zmieniające barwę liści z zielonej na rdzawoczerwoną.

Suszenie - utlenione liście są poddawane wysokiej temperaturze w celu zahamowania dalszego naturalnego rozkładu zyskując swój ostateczny czarny kolor i wyrazisty aromat herbaciany. 


Tagi:
Waga
16,00 zł
Ilość

Osoby, które zakupiły ten przedmiot, kupiły także: