

Idealne połączenie herbaty czarnej aromatyzowanej olejkiem ze skórki pomarańczy bergamotki (Earl Grey) z dodatkiem aromatycznych cząstek pomarańczy. Ta kompozycja sprawia, że smak tego Earl Grey’a jest jeszcze bardziej pełny, cytrusowy z wyczuwalną owocową nutą. Doskonale nadaje się na zimowe wieczory, a dla fanów klasycznego Earl Greya jest kolejną przygodą dla kubków smakowych i przyjemnością w czystej postaci. Udoskonalona receptura klasycznej herbaty typu Earl Grey o wyraźnej, cytrusowej nucie. Z dodatkiem całych cząstek pomarańczy.
Składniki: Ceylon BOP1, pomarańcza liofilizat., pomarańcza kwiat, aromat (zawartość pomarańczy 2%)
Sposób parzenia: Jedną łyżeczkę suszu na filiżankę lub dwie łyżeczki na szklankę zalewamy wrzątkiem i parzymy przez 3-5 minut.
Temperatura parzenia w °C: 95
Czas Parzenia w minutach: 2-6
Ilość parzeń z jednej porcji: 2
Nuta: owocowa, rześka
Opakowania:
- nasze produkty pakujemy w eleganckie trójwarstwowe torebki zamykane złotym, metalowym klipsem wielokrotnego użycia
- torebki są wybierane losowo w kolorze zieleni, złota lub czerwieni
- na opakowaniu znajduje się etykieta z nazwą produktu i datą ważności.
- okazjonalnie zmienia się grafika etykiety w zależności od święta np. Wielkanoc, Boże Narodzenie, Dzień Nauczyciela
- z tyłu torebki etykieta zawiera sposoby parzenia najpopularniejszych gatunków herbat oraz skład zakupionego produktu
Każdy z naszych produktów nadaje się idealnie na prezent. Oryginalne mieszanki z najlepszych składników owocowych i kwiatowych, zapakowane w kolorowe opakowania.
Produkcja herbaty 4 etapy:
Więdnięcie - liście poddaje się więdnięciu by przy zwijaniu nie pękała ich powierzchnia.
Zwijanie/skręcanie - na tym etapie liście posiadają owocowy zapach przypominający jabłka. W zwiniętych liściach uwalniają się substancje chemiczne, które następnie decydują o ostatecznym kolorze i aromacie herbaty.
Fermentacja - zwinięte listki pozostawia się na kilka godzin, aby wchłonęły tlen, co pociąga za sobą przemiany chemiczne zmieniające barwę liści z zielonej na rdzawoczerwoną.
Suszenie - utlenione liście są poddawane wysokiej temperaturze w celu zahamowania dalszego naturalnego rozkładu zyskując swój ostateczny czarny kolor i wyrazisty aromat herbaciany.