

Cudowne połączenie papai i ananasa daje nam o poranku prawdziwy zastrzyk energii w dobrym smaku. Orzeźwiająca, intensywnie aromatyczna i słodka herbata umili każdy poranek. Polecana szczególnie dla tych, którzy mają problem z porannym wstawaniem. Ten słodki napar sprawi, że z przyjemnością powitasz każdy poranek i wejdziesz w nowy dzień z dużą dawką energii. Mieszanka zachwyca wyglądem i aromatem, dodatek płatków bławatka dodaje dodatkowych kolorów herbacie.
Składniki: herbata czarna Indie OP, papaja kandyzowana, ananas kandyzowany, cukier, aromaty, płatki bławatka niebieskie i różowe, substancja konserwująca E220 i E223, przeciwutleniacz E330, barwniki (E202,E110,E124,E133)
Wartość odżywcza w 100g
wartość energetyczna 279kJ/66 kcal
Tłuszcz 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 16g
-w tym cukry 14g
błonnik 0,6g
białko 0,14g
Sól 0,2g
Temperatura parzenia w °C: 95
Czas Parzenia w minutach: 2-6
Ilość parzeń z jednej porcji: 2
Nuta: owocowa, rześka
Opakowania:
- nasze produkty pakujemy w eleganckie trójwarstwowe torebki zamykane złotym, metalowym klipsem wielokrotnego użycia
- torebki są wybierane losowo w kolorze zieleni, złota lub czerwieni
- na opakowaniu znajduje się etykieta z nazwą produktu i datą ważności.
- okazjonalnie zmienia się grafika etykiety w zależności od święta np. Wielkanoc, Boże Narodzenie, Dzień Nauczyciela
- z tyłu torebki etykieta zawiera sposoby parzenia najpopularniejszych gatunków herbat oraz skład zakupionego produktu
Każdy z naszych produktów nadaje się idealnie na prezent. Oryginalne mieszanki z najlepszych składników owocowych i kwiatowych, zapakowane w kolorowe opakowania.
Produkcja herbaty 4 etapy:
Więdnięcie - liście poddaje się więdnięciu by przy zwijaniu nie pękała ich powierzchnia.
Zwijanie/skręcanie - na tym etapie liście posiadają owocowy zapach przypominający jabłka. W zwiniętych liściach uwalniają się substancje chemiczne, które następnie decydują o ostatecznym kolorze i aromacie herbaty.
Fermentacja - zwinięte listki pozostawia się na kilka godzin, aby wchłonęły tlen, co pociąga za sobą przemiany chemiczne zmieniające barwę liści z zielonej na rdzawoczerwoną.