

Wyjątkowo intrygująca mieszanka czarnej i zielonej herbaty, wzbogacona owocowo-różanymi dodatkami. Słodki owoc papai harmonijnie współgra z delikatną słodyczą intensywnie czerwonej skórki z róży. Całość uzupełniają delikatne płatki róży oraz słonecznika. To delikatne połączenie dwóch rodzajów herbaty oraz owocowo-różanych dodatków daje wyjątkowe doznanie smakowe. Po prostu magiczne!
Składniki: herbata czarna (57%), herbata zielona (20%), kostki papai (papaja, cukier), skórki dzikiej róży, aromat, kwiaty słonecznika, płatki róż
Wartości odżywcze w 100 ml
Energia w kj 12 KJ
Energia w kcal 3 KCAL
Tłuszcz całkowity < 0,1 G
Tłuszcze nasycone < 0,1 G
Węglowodany ogółem 0,3 G
Cukry 0,1 G
Białko 0,2 g
Sól < 0,01 G
Wartości odżywcze obliczono na podstawie przepisu i odnoszą się do 100 ml naparu przy użyciu 1 g herbaty i zaparzaniu przez 4–5 minut. Wartości odżywcze nie stanowią wartości analitycznych.
Sposób parzenia: Jedną łyżeczkę suszu na filiżankę lub dwie łyżeczki na szklankę zalewamy wrzątkiem i parzymy przez 3-5 minut.
Temperatura parzenia w °C: 95
Czas Parzenia w minutach: 2-6
Ilość parzeń z jednej porcji: 2
Nuta: owocowa, wyczuwalna delikatna słodycz
Opakowania:
- nasze produkty pakujemy w eleganckie trójwarstwowe torebki zamykane złotym, metalowym klipsem wielokrotnego użycia
- torebki są wybierane losowo w kolorze zieleni, złota lub czerwieni
- na opakowaniu znajduje się etykieta z nazwą produktu i datą ważności.
- okazjonalnie zmienia się grafika etykiety w zależności od święta np. Wielkanoc, Boże Narodzenie, Dzień Nauczyciela
- z tyłu torebki etykieta zawiera sposoby parzenia najpopularniejszych gatunków herbat oraz skład zakupionego produktu
Każdy z naszych produktów nadaje się idealnie na prezent. Oryginalne mieszanki z najlepszych składników owocowych i kwiatowych, zapakowane w kolorowe opakowania.
Produkcja herbaty 4 etapy:
Więdnięcie - liście poddaje się więdnięciu by przy zwijaniu nie pękała ich powierzchnia.
Zwijanie/skręcanie - na tym etapie liście posiadają owocowy zapach przypominający jabłka. W zwiniętych liściach uwalniają się substancje chemiczne, które następnie decydują o ostatecznym kolorze i aromacie herbaty.
Fermentacja - zwinięte listki pozostawia się na kilka godzin, aby wchłonęły tlen, co pociąga za sobą przemiany chemiczne zmieniające barwę liści z zielonej na rdzawoczerwoną.
Suszenie - utlenione liście są poddawane wysokiej temperaturze w celu zahamowania dalszego naturalnego rozkładu zyskując swój ostateczny czarny kolor i wyrazisty aromat herbaciany.