

Kawa bezkofeinowa polecana dla kobiet w ciąży oraz osobom pragnącym ograniczyć spożycie kofeiny. Kawa jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie, jednak część osób z różnych względów stara się wyeliminować kofeinę z diety. Ziarna kawy bezkofeinowej w 97 % pozbawione są kofeiny. Istnieje kilka sposobów procesu dekofeinizacji kawy, natomiast najczęściej wykorzystywana jest woda, organiczne rozpuszczalniki lub dwutlenek węgla. Każdy z procesów odbywa się przed paleniem ziaren kawy bezkofeinowej. Wartość odżywcza kawy bezkofeinowej pozostaje taka sama jak w przypadku kaw niepoddawanych dekofeinizacji. Smak i zapach stają się łagodniejsze, a kolor zmienia się w zależności od zastosowanej metody.
Nasze kawy pakujemy w eleganckie trójwarstwowe torebki wraz z klipsem wielokrotnego użycia. Dzięki temu kawa zachowuje świeżość przez długi czas. Na torebce znajduje się etykieta z nazwą kawy i datą ważności.
Sposób przygotowania: kawę przygotować można w ekspresie ciśnieniowym, przelewowym, bezpośrednio zalewając w filiżance (po uprzednim zmieleniu) lub innymi metodami.