

Jest to znana na całym świecie ekskluzywna czarna herbata, którą można bez wyrzutów sumienia nazwać delicją wśród czarnych herbat. Składa się z najlepszych liści przetwarzanych ręcznie z największą czułością i dbałością o każdy szczegół. Swoją wyjątkowość zawdzięcza mieszance subtelnej słodyczy z domieszką szlachetnej cierpkości. Napar jest cielisty, smak słodkawy, z lekko zaznaczoną dymną nutą. Nazwa Złota Małpa odnosi się do wyglądu herbaty, bo długie i pokryte meszkiem pąki mają przypominać łapy małp. Wysokogatunkowa herbata pochodząca z prowincji Jiangxi, o delikatnie słodkim smaku i wyczuwalnej cierpkości. Składa się z dużych nieregularnych liści z olbrzymią ilością złotych tipsów. Jest to bardzo wyrazista czarna herbata, którą można spożywać w wielu naparach, co jest prawdziwą gratką dla miłośników czarnej herbaty.
Składniki: herbata czarna yunnan Golden Monkey
Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan
Sposób parzenia: Jedną łyżeczkę suszu na filiżankę lub dwie łyżeczki na szklankę zalewamy wrzątkiem i parzymy przez 3-5 minut.
Temperatura parzenia w °C: 95
Czas Parzenia w minutach: 2-6
Ilość parzeń z jednej porcji: 2
Napar: ciemny, pomarańczowy
Nuta: mocna, ostra, lekko słodkawa
FTGFOPI: Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe I, to oznaczenie herbat o liściach całych, najwyższej jakości
Opakowania:
- nasze produkty pakujemy w eleganckie trójwarstwowe torebki zamykane złotym, metalowym klipsem wielokrotnego użycia
- torebki są wybierane losowo w kolorze zieleni, złota lub czerwieni
- na opakowaniu znajduje się etykieta z nazwą produktu i datą ważności.
- okazjonalnie zmienia się grafika etykiety w zależności od święta np. Wielkanoc, Boże Narodzenie, Dzień Nauczyciela
- z tyłu torebki etykieta zawiera sposoby parzenia najpopularniejszych gatunków herbat oraz skład zakupionego produktu
Każdy z naszych produktów nadaje się idealnie na prezent. Oryginalne mieszanki z najlepszych składników owocowych i kwiatowych, zapakowane w kolorowe opakowania.
Produkcja herbaty 4 etapy:
Więdnięcie - liście poddaje się więdnięciu by przy zwijaniu nie pękała ich powierzchnia.
Zwijanie/skręcanie - na tym etapie liście posiadają owocowy zapach przypominający jabłka. W zwiniętych liściach uwalniają się substancje chemiczne, które następnie decydują o ostatecznym kolorze i aromacie herbaty.
Fermentacja - zwinięte listki pozostawia się na kilka godzin, aby wchłonęły tlen, co pociąga za sobą przemiany chemiczne zmieniające barwę liści z zielonej na rdzawoczerwoną.
Suszenie - utlenione liście są poddawane wysokiej temperaturze w celu zahamowania dalszego naturalnego rozkładu zyskując swój ostateczny czarny kolor i wyrazisty aromat herbaciany.