

W tym roku babcine przepisy na słodkie ciasteczka i ciasta rozgrzeją nasze serca. Wszystko jest jak dawniej, a świąteczne herbaty oczywiście powinny pojawić się na naszym stole. Weź kawałki migdałów, kandyzowane owoce cytrusowe, kawałki prawdziwego marcepanu, a nasza mieszanka czarnej herbaty z łatwością dorówna oryginałowi przygotowanemu przez babcię.
Składniki: herbata czarna (55%), rodzynki, kawałki migdałów, kostki pomelo (skórka pomelo, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), skórka pomarańczowa, krople marcepanu liofilizowanego (migdały, cukier, substancja utrzymująca wilgoć: inwertaza), kawałki cynamonu, laski cynamonu, przyprawa
Nuty: słodkie, korzenne
Wartości odżywcze w 100 ml
Energia w kj 15 KJ
Energia w kcal 4 KCAL
Tłuszcz całkowity 0,1 G
Tłuszcze nasycone < 0,1 G
Węglowodany ogółem 0,4 G
Cukry 0,2 G
Białko 0,2 g
Sól < 0,01 G
Wartości odżywcze obliczono na podstawie przepisu i odnoszą się do 100 ml naparu przy użyciu 1 g herbaty i zaparzaniu przez 4–5 minut. Wartości odżywcze nie stanowią wartości analitycznych.
Sposób parzenia: Jedną łyżeczkę suszu na filiżankę lub dwie łyżeczki na szklankę zalewamy wrzątkiem i parzymy przez 2-6 minut.
Temperatura parzenia w °C: 95
Czas Parzenia w minutach: 2-6
Ilość parzeń z jednej porcji: 2
Nuta: owocowa, wyczuwalna delikatna słodycz
Opakowania:
- nasze produkty pakujemy w eleganckie trójwarstwowe torebki zamykane złotym, metalowym klipsem wielokrotnego użycia
- torebki są wybierane losowo w kolorze zieleni, złota lub czerwieni
- na opakowaniu znajduje się etykieta z nazwą produktu i datą ważności.
- okazjonalnie zmienia się grafika etykiety w zależności od święta np. Wielkanoc, Boże Narodzenie, Dzień Nauczyciela
- z tyłu torebki etykieta zawiera sposoby parzenia najpopularniejszych gatunków herbat oraz skład zakupionego produktu
Każdy z naszych produktów nadaje się idealnie na prezent. Oryginalne mieszanki z najlepszych składników owocowych i kwiatowych, zapakowane w kolorowe opakowania.
Produkcja herbaty 4 etapy:
Więdnięcie - liście poddaje się więdnięciu by przy zwijaniu nie pękała ich powierzchnia.
Zwijanie/skręcanie - na tym etapie liście posiadają owocowy zapach przypominający jabłka. W zwiniętych liściach uwalniają się substancje chemiczne, które następnie decydują o ostatecznym kolorze i aromacie herbaty.
Fermentacja - zwinięte listki pozostawia się na kilka godzin, aby wchłonęły tlen, co pociąga za sobą przemiany chemiczne zmieniające barwę liści z zielonej na rdzawoczerwoną.
Suszenie - utlenione liście są poddawane wysokiej temperaturze w celu zahamowania dalszego naturalnego rozkładu zyskując swój ostateczny czarny kolor i wyrazisty aromat herbaciany.