

Klasyczna Yerba z mocno aromatycznymi dodatkami to prawdziwa podróż przez smaki i aromaty, których korzenie sięgają orientalnych stron świata. Zawiera w sobie pomarańczę i cynamon a to wszystko ubogaca niebieski bławatek i płatki róży. Propozycja idealna dla fanów mocnych wrażeń. Yerba przyprawiona nutą orientu. Orientalna uczta dla smakoszy oryginalnych smaków. Idealna na długie jesienno-zimowe wieczory!
Składniki: Yerba mate, pomarańcza, cynamon, płatki róży i bławatka, aromat
Wyprodukowano w UE
Temperatura parzenia w °C: 70-80
Czas Parzenia w minutach: 5
Ilość parzeń z jednej porcji: kilka razy
Sposób parzenia:
Sposób tradycyjny:
Do naczynia nasypujemy od 1⁄2 do 2/3 jego objętości suszu mate. Zalewamy wodą o temperaturze 70 °C. Zatykamy palcem ustnik bombilli i zanurzamy ją w naczyniu. Po odczekaniu od 2 do 5 minut mate jest gotowe do picia. Po wypiciu naparu nie wyrzucamy suszu, możemy zalewać go wielokrotnie (nawet do 10 razy)
Sposób parzenia mate „na zimno”- terere/terese:
Mate przygotowane na zimno, idealne na upalne dni orzeźwia i pobudza a także gasi pragnienie. Pierwsze zalenie należy wykonać klasycznie, napar wypić lub odlać. Kolejne napary zalewamy wodą zimną, im zimniejsza tym lepsza.
Opakowania:
- nasze produkty pakujemy w eleganckie trójwarstwowe torebki zamykane złotym, metalowym klipsem wielokrotnego użycia
- torebki są wybierane losowo w kolorze zieleni, złota lub czerwieni
- na opakowaniu znajduje się etykieta z nazwą produktu i datą ważności.
- okazjonalnie zmienia się grafika etykiety w zależności od święta np. Wielkanoc, Boże Narodzenie, Dzień Nauczyciela
- z tyłu torebki etykieta zawiera sposoby parzenia najpopularniejszych gatunków herbat oraz skład zakupionego produktu
Każdy z naszych produktów nadaje się idealnie na prezent. Oryginalne mieszanki z najlepszych składników owocowych i kwiatowych, zapakowane w kolorowe opakowania.