- -10%

Taragui jest główną marką argentyńskiej plantacji Las Marias, posiadającą wieloletnią tradycję uprawy i produkcji yerba mate, sięgającą 1924 roku. Taragui sin palo to mocna, bezpylasta yerba w typie sin palo / despalada (bez patyczków). Susz to same drobnomielone listki mate.
Smak pierwszego zaparzenia jest raczej goryczkowy z wyczuwalną, nieco kawową kwaskowatością. Bardzo "charakterna". W posmakach doszukać się można orzecha włoskiego, gorzkiej czekolady, a wszystko podbite jest dymną nutą. Z kolejnymi zalaniami gorycz łagodnieje, ale trzeba uważać z czasem zaparzania. Jeżeli napar zostanie dłużej przetrzymany to będzie bardzo cierpki i gorzki.
Waga: 500g
Temperatura: 70-80 stopni C
Parzenie: susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą.
Ilość parzeń z jednej porcji: wielokrotnie