- -10%
- Nowość

Amanda to marka reprezentacyjna plantacji La Cachuera założonej przez polskich imigrantów w Argentynie. Amanda Despalada jest typową przedstawicielką argentyńskich mate sin palo(bez gałązek) – zawiera maks. do 5% drobnych patyczków. Poza tym susz składa się z grubo pociętych listków ostrokrzewu, z niewielką ilością pyłku.
W zapachu wyczuwalne aromaty dymne i świeże sianko.
W smaku znajdziemy kompozycję podobnego typu z lekką, przyjemną goryczką. Jest to dość łagodna mate o niezłej mocy działania.
Sprawdzi się zarówno na początek yerbowej przygody jak i dla koneserów mate o dobrze wyważonym smaku.
100% Yerba Mate (Ilex paraguariensis).
Temperatura: 70-80 stopni C
Parzenie: susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą.
Ilość parzeń z jednej porcji: wielokrotnie