

Składniki:
Krwawnik pospolity ziele Achillea millefolium
Rzepik pospolity ziele Agrimonia eupatoria
Kocanka kwiat Helichrysum arenarium
Szanta zwyczajna ziele Marrubium vulgare
Ostropest plamisty nasiona Silybum marianum
Imbir lekarski kłącze Zingiber officinale
Składniki – zioła cięte
Zawartość w porcji dziennej
– 4 łyżeczki (400 ml naparu)
Krwawnik pospolity ziele
2,83 g
Rzepik pospolity ziele
2,40 g
Kocanka kwiat
1,60 g
Szanta zwyczajna ziele
0,80 g
Ostropest plamisty nasiona
0,48 g
Imbir lekarski kłącze
0,29 g
Krwawnik ułatwia trawienie, pomaga w metabolizmie lipidów, przyczyniając się do utraty wagi. Rzepik stymuluje pracę wątroby, zmniejsza stany zapalne. Kocanka korzystnie wpływa na pracę wątroby i woreczka żółciowego, pobudzając produkcję i wydalanie żółci. Ostropest chroni wątrobę, pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji, wspiera trawienie i oczyszczanie organizmu. Imbir wspomaga trawienie, przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 2 łyżeczki (4,2 g) mieszanki zalać szklanką (200 ml) gorącej wody i pozostawić pod przykryciem 15 minut. Pić 2 szklanki dziennie świeżo przygotowanego naparu, przed posiłkiem.
ZALECANA DO SPOŻYCIA DZIENNA PORCJA: napar z 2 łyżeczek (4,2 g) dwa razy dziennie. Najlepsze efekty przynosi systematyczne spożywanie herbatki.
OSTRZEŻENIA:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Nie stosować w przypadku uczulenia na składniki preparatu. Ważne jest stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz prowadzenie zdrowego trybu życia. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Herbatka nie jest zalecana dla osób uczulonych na zawarte w niej składniki. Przeznaczona dla osób dorosłych. Nie powinna być spożywana przez kobiety w ciąży i karmiące.