

Kawa z Brazylii jest powszechnie ceniona na całym świecie za swoją unikalną łagodność i fenomenalnie niską kwasowością. Jest to jedna z najłagodniejszych kaw i rekomenduję osobom zaczynającym przygodę z kawami świeżo palonymi zaczynanie właśnie od tego rejonu świata. Zdecydowana większość brazylijskiej kawy eksportowana jest drogą morską z oceanicznego portu w mieście Santos. Podobny mikroklimat znajdujący się rejonie Brazylii powoduje, że kawa charakteryzuje się podobnymi nutami smakowymi. Podobnymi W Brazylii stosuje się różne metody przetwarzania kawy, przy czym przetwarzanie należy rozumieć jako proces od momentu zbioru wisienek kawowca do zapakowania ziaren kawy w wielkie prawie. Proces usuwania skórki z wisienki kawowca na mokro daje nam bardziej okrągły i miękki smak.
Sposób przygotowania: kawę przygotować można w ekspresie ciśnieniowym, przelewowym, bezpośrednio zalewając w filiżance (po uprzednim zmieleniu) lub innymi metodami. Wymieszaj kawę aromatyzowaną z inną swoją ulubioną niearomatyzowaną kawą.
Kawy pakujemy w czarne torebki Flat Bottom, które posiadają ścianki boczne oraz stabilny spód. Torebka zachowuje swój kształt przez płaskie dno, nawet przy lekkim produkcie. Torebka zgrzewana od góry, posiada strunę. Etykieta znajduje się na froncie torebki.
Składniki: Kawa Palona
100% Arabica