

Mieszanka czarnej herbaty wzbogacona imbirem oraz pomarańczowymi dodatkami stanowi niesamowicie ciekawe połączenie. Z jednej strony imbir sprawia, że herbata ta idealnie nada się chłodniejsze wieczory, delikatnie rozgrzeje a dzięki właściwościom przeciwzapalnym może pomóc w walce z przeziębieniem. Z kolei dodatki w postaci liofilizowanej pomarańczy, płatki kwiatu pomarańczy i aromat pomarańczowy zachwycą swoim orzeźwiającym, pomarańczowym smakiem. Z pewnością sprawdzi się jako delikatna herbata typu grzaniec. Rozgrzewa, wspomaga odporność, zwalcza infekcje. Ta herbata postawi Cię na nogi! Idealna na jesienną i zimową porę.
Składniki: herbata czarna Indie OP, suszony imbir, pomarańcza liofilizowana, Naturalny Aromat, płatki, kwiatu, pomarańczy, kwiat słonecznika
Czas Parzenia w minutach: 2-6
Ilość parzeń z jednej porcji: 2
Nuta: owocowa, rozgrzewająca
Opakowania:
- nasze produkty pakujemy w eleganckie trójwarstwowe torebki zamykane złotym, metalowym klipsem wielokrotnego użycia
- torebki są wybierane losowo w kolorze zieleni, złota lub czerwieni
- na opakowaniu znajduje się etykieta z nazwą produktu i datą ważności.
- okazjonalnie zmienia się grafika etykiety w zależności od święta np. Wielkanoc, Boże Narodzenie, Dzień Nauczyciela
- z tyłu torebki etykieta zawiera sposoby parzenia najpopularniejszych gatunków herbat oraz skład zakupionego produktu
Każdy z naszych produktów nadaje się idealnie na prezent. Oryginalne mieszanki z najlepszych składników owocowych i kwiatowych, zapakowane w kolorowe opakowania.
Produkcja herbaty 4 etapy:
Więdnięcie - liście poddaje się więdnięciu by przy zwijaniu nie pękała ich powierzchnia.
Zwijanie/skręcanie - na tym etapie liście posiadają owocowy zapach przypominający jabłka. W zwiniętych liściach uwalniają się substancje chemiczne, które następnie decydują o ostatecznym kolorze i aromacie herbaty.
Fermentacja - zwinięte listki pozostawia się na kilka godzin, aby wchłonęły tlen, co pociąga za sobą przemiany chemiczne zmieniające barwę liści z zielonej na rdzawoczerwoną.
Suszenie - utlenione liście są poddawane wysokiej temperaturze w celu zahamowania dalszego naturalnego rozkładu zyskując swój ostateczny czarny kolor i wyrazisty aromat herbaciany.