Herbata czarna z winogronem Francuskie Winogrona
Pełna francuskiego romantyzmu czarna herbata o słodkiej nucie zapachów dojrzałych ciemnych winogron, kwiatu róży i bławatka. Mocno owocowy bukiet zawdzięcza sułtańskim rodzynkom oraz brzoskwini. Mieszanka ma intensywny zapach, który szybko zawładnie całą przestrzenią Twojego mieszkania i ukoi zmysły domowników. Mimo słodkiemu bukietowi, w drugim i trzecim łyku bez trudu doszukasz się wytrawnych smaków z lekką kwasowością i cierpkością w tle. Smak i aromat tej herbaty zaspokoi doznania nawet najbardziej wymagających smakoszy herbat i sprawi, że niewątpliwie wrócą po kolejną porcje klasycznego naparu. W odbiorze przyjemnie słodka i owocowa z wyraźnie wyczuwalnym, smakiem winogron i nutami kwiatowymi. Napar łagodny, bursztynowy w kolorze. Idealna na rozpoczęcie dnia.
Składniki: herbata czarna, mango, papaja, rodzynki, płatki róż, bławatek, aromat
Temperatura parzenia w °C: 95
Czas Parzenia w minutach: 2-6
Ilość parzeń z jednej porcji: 2
Nuta: owocowa, wyczuwalna delikatna słodycz
Opakowania:
- nasze produkty pakujemy w eleganckie trójwarstwowe torebki zamykane złotym, metalowym klipsem wielokrotnego użycia
- torebki są wybierane losowo w kolorze zieleni, złota lub czerwieni
- na opakowaniu znajduje się etykieta z nazwą produktu i datą ważności.
- okazjonalnie zmienia się grafika etykiety w zależności od święta np. Wielkanoc, Boże Narodzenie, Dzień Nauczyciela
- z tyłu torebki etykieta zawiera sposoby parzenia najpopularniejszych gatunków herbat oraz skład zakupionego produktu
Każdy z naszych produktów nadaje się idealnie na prezent. Oryginalne mieszanki z najlepszych składników owocowych i kwiatowych, zapakowane w kolorowe opakowania.
Produkcja herbaty 4 etapy:
Więdnięcie - liście poddaje się więdnięciu by przy zwijaniu nie pękała ich powierzchnia.
Zwijanie/skręcanie - na tym etapie liście posiadają owocowy zapach przypominający jabłka. W zwiniętych liściach uwalniają się substancje chemiczne, które następnie decydują o ostatecznym kolorze i aromacie herbaty.
Fermentacja - zwinięte listki pozostawia się na kilka godzin, aby wchłonęły tlen, co pociąga za sobą przemiany chemiczne zmieniające barwę liści z zielonej na rdzawoczerwoną.
Suszenie - utlenione liście są poddawane wysokiej temperaturze w celu zahamowania dalszego naturalnego rozkładu zyskując swój ostateczny czarny kolor i wyrazisty aromat herbaciany.